dinsdag 29 mei 2012

Duurzame energie en de Duitse Zonnepanelen.

In Duitsland is er een wereldrecord gevestigd door 22 gigawatt (22.000 megawatt) aan het elektriciteitsnet te leveren. Dit staat voor de opgewekte energie van ruim 20 kerncentrales.


Een mooi bericht, en een aanmoediging voor de eigenaren van onroerendgoed.
De huidige kwaliteit van alternatieve en duurzame middelen is t.o.v. enkele jaren terug sterk verbeterd en de rendementen zijn daarmee gestegen. Ook de levensduur is verlengd.
Het wordt dus makkelijker om te investeren, en met een relatief korte terugverdientijd winst te behalen vanuit die investering.

Als onafhankelijk bedrijf hebben wij op dit moment meer vertrouwen in de zonnepanelen die van Duits fabricaat zijn.Onze oosterburen zijn ons ver voor in de ontwikkeling.
Ik wil niet alle Chinese producenten over één kam scheren, maar de Duitse zonnepanelen hebben zich voortreffelijk bewezen.

De kwaliteit moet het in eerste instantie doen, en niet de prijs.
Wat hebben we aan panelen die niet deugen en waar veel storingen in voorkomen.
Fijn voor de snelle geldverdieners, maar slecht voor de kwalitatief betere bedrijven en producenten, en op termijn zeer slecht voor de consument.

Ook wordt door slechte panelen op de markt het imago verslechtert en dat kunnen we in een opkomende markt niet gebruiken.
HVDM Vastgoed en Beheer adviseert daarom onafhankelijk, en wij willen alleen het beste product voor de cliënt. En dit product moet een goede kwaliteit/prijsverhouding hebben.

Dus pas op bij de aankoop van zonnepanelen, en laat u goed adviseren door een onafhankelijk bedrijf. Wij hebben de knowhow. Uiteindelijk investeert u in een installatie waar u ongeveer 20 jaar gebruik van kan maken. En 20 jaar ergernis en frustratie lijkt ons een slecht vooruitzicht.

De overheid wil subsidies verstrekken. Mooi voor de consument, en dit i.v.m. een iets snellere terugverdientijd. We zijn in een marktsituatie gekomen waarbij zonne-energie gewoon kan concurreren met gewone elektriciteit, en eigenlijk zou het helemaal niet nodig om er subsidie voor te verstrekken. Dit wat betreft de mening van de producenten.

Maar voor de koper van een paneel is het fijn een extra stimulans aangereikt te krijgen en politiek gezien is het verduurzamen ook geld waard.
Uiteindelijk is dit een investering in de toekomst, en raken we los van de steeds oplopende prijzen van de fossiele brandstoffen.

Ook de energiekosten kunnen structureel verminderen, en wie wil dit nu niet?
Daarbij komt ook nog dat productieverhoging, door meer vraag, op termijn de prijzen doet reduceren. En kunnen bestaande producenten het niet meer bijbenen, dan zullen er nieuwe op de markt komen. Dus ook economisch gezien heeft dit toekomst perspectieven. 
Maar dan wel graag een toekomst met zonnepanelen die een goede kwaliteit hebben, en waarvan het rendement in de jaren goed blijft.
Alleen daar hebben we wat aan. En goedkoop is vaak duurkoop, laat u dus goed informeren. info@hvdmvastgoedbeheer.nl