woensdag 2 mei 2012

Onafhankelijk advies kan lucratief zijn.

Op LinkedIn zag ik iemand een discussie openen met de opmerking " Berekende energieprestatie wordt in praktijk niet gehaald".
Dat klopt. De berekeningen zijn gestaafd op uitkomsten die goed zijn voor de commercie. Dat geldt ook voor allerlei energiebesparende producten.



Het product wat wordt aangeboden door de aanbiedende partij, is natuurlijk altijd het beste product. Je zult wel gek zijn als leverancier om je product onder te waarderen.
Daarom is het goed dat de kopers eerst te raden gaan bij een onafhankelijk adviseur, zodat de bakker niet de kans krijgt om zijn eigen brood te keuren.

HVDM Vastgoed en Beheer adviseert en heeft geen belang in een bepaald product. Maar is het zo, dat het een aantrekkelijk product is voor onze cliënten, dan staan we er ook volledig achter. Want gelukkig is het zo dat er goede producten te koop zijn die echt het energieverbruik verminderen of die als productieinstallatie een goed rendement halen. Maar uiteindelijk komt het op maatwerk neer.
Maatwerk wat ook afhankelijk is van de lange termijn onderhoudcyclus en de levensduur van apparatuur en de bestaande installaties.
Met de leverancier of fabrikant zorgen we dan ook dat het product gegarandeerd een prestatie levert.
Soms is het erg lastig om een exacte berekening te maken, maar uitgaan van enkel en alleen een rekentool is niet aan te raden. En het is niet goed voor de langdurige relatie als je beloftes doet maar ze niet kan nakomen. Een exacte besparing hangt niet alleen af van enkel de factor verbruik of opbrengst per artikel.
Een cliënt is dus gebaat bij een goed onafhankelijk advies, en dat kan hem extra besparingen opleveren. Ook weet de cliënt na een degelijk, maar ook een integraal advies, waar hij exact aan toe is, en welke producten en installaties toepasbaar zijn. Dit geldt voor zowel het gebouw en de gebouwgebonden installaties als ook voor de energiebesparende producten en installaties die in de plaats komen van duurdere energieverbruikers.

Voor meer informatie kunt u reageren via het e-mailadres  info@hvdmvastgoedbeheer.nl